NLP Awards – och vinnarna är…
Vi har det stora nöjet att gratulera vinnarna i årets kategorier – och vill påminna om att alla våra nominerade är vinnare som förebilder för oss alla. Procentuellt resultat från röstningen hittar du efter pristagarna och motiveringarna i sin helhet hittar du under respektive nominering längre ner på sidan.
STORT GRATTIS TILL ER ALLA!
1.Maria-Pia Gottberg – Vinnare Årets NLP-arbetsgrupp/organisation:
Organisation/företag/arbetsgrupp som på ett tydligt sätt använder och sprider NLP inom skola/förskola/utbildning med goda resultat.
Motivering: “Med sitt koncept kring känslor, emotionellt lärande och stresshantering för barn och personal i förskolevärlden, har hon tagit ett steg framåt i tillämpningen av NLP med motiveringen “Att lära sig NLP-krypa innan man kan NLP-gå”. “
-
Elisabeth Kamél – Vinnare Årets NLP-Practitioner:
Tidigare elev inom skola/förskola/NLP-utbildning som tillämpar NLP-teorin utanför NLP-miljön och efter avslutad utbildning på ett tydligt sätt, och i linje med NLP:s grundvärderingar och metoder.
Motivering: “Genom att ha ett vederhäftigt och vetenskapligt förankrat förhållningssätt och genom att använda aktuell hjärnforskning som stöd för att förklara NLP-teorier har hon vunnit respekt hos målgrupper som annars kan vara svåra att nå.”
-
Mats Gaffa Karlsson – Vinnare Årets NLP-lärare:
Lärare/utbildare som på bästa sätt förmedlar NLP från teori till praktik.
Motivering: “Mats Gaffa Karlsson är läraren som möter elever och utgår från där de är i sin utveckling för att skapa bästa möjligheter till lärande. Han fångar varje individ/elev där de är och hjälper dem framåt, genom att lyssna in hur de enskilda eleverna tänker och agerar för att hjälpa dem framåt. Han har på ett fantastiskt sätt integrerat NLP i sin undervisning och möjliggör bättre lärande på elevens sätt att lära, inte lärarens.”
4. Filippa Dejemyr – Vinnare Årets NLP-vardagshjälte:
En person som verkligen gjort skillnaden som gjorde skillnaden i smått eller stort. Denna kategori är öppen och behöver inte vara någon du vet är utbildad inom NLP, men tydligt agerar i linje med vad NLP är och står för.
Motivering: “Filippa använder NLP i sin vardag som kompis. Ställer frågor , ser situationer utifrån “Disney-modellen” och är lösningsfokuserad. Hon blir nominerad för att hon är en riktig vardagshjälte.”
-
Henrik Fexeus – Vinnare Juryns val
Juryn nominerar och utser enhälligt i denna kategori vilken alltså inte går att nominera till. En överraskning helt enkelt!
Motivering: “Årets pristagare har valts i perspektivet sprida NLP och göra det synligt, vilket är nog så viktigt för att få ut lärandet om och av NLP. “
Kategori 5:
Denna kategori utgår i år till förmån för Lisbets Börjessons minne. Lisbet var tillfrågad som talare på årets konvent då hon hade ett unikt sätt att arbeta med lärande.
Lisbeth arbetade både med utbildning och coaching med NLP som en viktig del. Hon har genom sitt sätt att kombinera NLP med horsemanship tillsammans med sina förmågor och hennes personlighet, gjort stor skillnad för många.
Extra tack till Marietta som med fina ord lät oss alla lära känna och minnas Lisbeth mer under utdelningen av NLP Awards.
Röstningsresultat:
Kategori 1, Årets arbetsgrupp/organisation:
Maria-Pia Gottberg 51%
Madelene Gavazzeni 42%
Kate Benson 7%
Kategori 2, Årets NLP Practitioner:
Elisabeth Kamel 74%
Josefin Berglund 17%
Hans Stein 9%
Kategori 3, Årets lärare:
Mats Gaffa Karlsson 58%
Madelene Gavazzeni 42%
Nina Fox Stark 8%
Kategori 4, Årets NLP-bragd/vardagshjälte:
Filippa Dejemyr 80%
Jaeni Silasa 20%
Kategori 5:
Utgick i år till förmån för Lisbets Börjessons minne. Extra tack till Marietta som med fina ord lät oss alla lära känna och minnas Lisbeth mer under utdelningen av NLP Awards.
NLP Awards 2017 – kategorier:
-
Årets NLP-arbetsgrupp/organisation:
Organisation/företag/arbetsgrupp som på ett tydligt sätt använder och sprider NLP inom skola/förskola/utbildning med goda resultat.
Nominerade:
Kate Benson
Då Kate haft mycket att göra har vi inte lyckats få till intervjun. Vi visar istället henne in action:
Motivering:
“Kate Benson har fokuserat på att definiera och sprida olika sätt att skapa mästerligt lärande genom större delen av sitt yrkesverksamma liv och har aktivt har tillämpat NLP för att nå detta mål. Detta märks bland annat i den aktuella boken Teaching Excellence som hon har skrivit ihop med Richard Bandler. “
Madelene Gavazzeni
Motivering:
“Kulpedagogik arbetar dagligen med NLP och dess grundantaganden verksamheten genomsyras av NLP, vilket medför att barnen som är på dessa förskolor lär sig att sätta ord på va de tänker,vill osv. vilket skapar ett problemlösningstänk.”
Maria-Pia Gottberg
Motivering:
“Med sitt koncept kring känslor, emotionellt lärande och stresshantering för barn och personal i förskolevärlden, har hon tagit ett steg framåt i tillämpningen av NLP med motiveringen “Att lära sig NLP-krypa innan man kan NLP-gå”. “
-
Årets NLP-Practitioner:
Tidigare elev inom skola/förskola/NLP-utbildning som tillämpar NLP-teorin utanför NLP-miljön och efter avslutad utbildning på ett tydligt sätt, och i linje med NLP:s grundvärderingar och metoder.
Nominerade:
Hans Stein
Motivering:
“Hans Stein har under de senaste 1,5 åren arbetat för att skapa hållbart arbetsliv för de lärare han har anställda på sin skola. Hans arbete ledde fram till att den arbetsrelaterade stressen minskade med 30% under mätperioden. Hans har under sin tid som rektor i grundskolan, certifierat sig i NLP Practitioner och har påbörjat sin Mentala tränarcertifiering för SLH. Med dessa verktyg och kompetenser har han sett till att samtlig personal fått en NLP-utbildning för lärare. Efter NLP-utbildningen med har Hans systematiskt arbetat med att personalgruppen fortsatt träna Mental träning på arbetstid och använt NLP som redskap i klassrummet. En viktig nyckel till Hans goda resultat är att han har arbetat med förbättrad kommunikation i arbetsgruppen. Lärarna har bland annat arbetat med tekniker för att se sig själva och sina beteenden ur nya perspektiv, verktyg för feedback samt personlig utveckling enligt NÖHR-modellen.”
Elisabeth Kamél
Motivering:
Elisabeth Kamél har genom sitt författarskap introducerat NLP-teorier till en specifik målgrupp, projektledarna. Även andra typer av teamledare är inkluderade såsom t.e.x. agila ledare och sådana som leder leanprojekt.
Projektledning kallas ofta ledarskapets sprintergren, för att de i ledarrollen behöver förtjäna sitt ledarskap och få medlemmarna att följa dem. En projektledare som anses fungera dåligt byts direkt, och ofta omedelbart, ut mot en annan. För att certifiera sin projektledningskompetens internationellt krävs stora kunskaper inom ledarskap, och för att behålla och förnya sin certifiering krävs kontinuerlig utveckling av det egna ledarskapet.
Det senaste året har Elisabeth Kamél i artiklar använt teorier inom NLP och skrivit om projektledarskap på motivation.se. Några exempel på artiklar är: ”Se det som feedback istället för misslyckanden”, ”Responsen är kvittot på din kommunikation”, ”Skapa motivation hos dig själv och andra (om beteendemönster)”, och ”Våra förväntningar styr det vi får”.
Artiklarna har fått stor spridning i sociala medier förutom på sajten även på LinkedIn, Facebook och Twitter. Under åren har ett 20-tal längre artiklar publicerats. I april gavs hennes andra bok ut som väver ihop mental träning och NLP och stärker metoderna och teknikerna med relevanta referenser till hjärnforskning.
Genom att använda hjärnforskningen som stöd i såväl artiklar, som i hennes senaste bok, har Elisabeth öppnat upp NLP-teorierna för en helt ny och tidigare relativt kritisk grupp. Målgruppen är framförallt projektledare med rötter inom den akademiska världen, där många arbetar med verksamhetsutveckling och IT-utveckling. Dessa projektledare kommunicerar ofta med människor med mycket skiftande sätt att kommunicera.
Josefin Berglund
Motivering:
“Josefine var ganska ung när hon gick NLP Practitioner, och tog då särskilt till sig grundantaganden, kommunikationsmodellen och hur hjärnan fungerar. Hon anpassar sin kommunikation till medarbetare och projektdeltagare utifrån deras olikheter. Genom en rakt och tydlig kommunikation styr hon de olika projekten så att tidsplan hålls och målen uppnås.”
-
Årets NLP-lärare:
Lärare/utbildare som på bästa sätt förmedlar NLP från teori till praktik.
Nominerade:
Madelene Gavazzeni
Motivering:
“Madelene Gavazzeni förmedlar och entusiasmerar NLP:n på ett klart tydligt och sätt, och varvar praktik och teori på utbildningstillfällena.”
Mats Gaffa Karlsson
Motivering:
“Mats Gaffa Karlsson är läraren som möter elever och utgår från där de är i sin utveckling för att skapa bästa möjligheter till lärande. Han fångar varje individ/elev där de är och hjälper dem framåt, genom att lyssna in hur de enskilda eleverna tänker och agerar för att hjälpa dem framåt. Han har på ett fantastiskt sätt integrerat NLP i sin undervisning och möjliggör bättre lärande på elevens sätt att lära, inte lärarens.”
Nina Fox Stark
Motivering:
“Hon har förmåga att entusiasmera och få med sig människor. Genom att medvetet använda NLP i sin vardag, hjälper hon människorna att få önskade resultat.”
4. Årets NLP-vardagshjälte:
En person som verkligen gjort skillnaden som gjorde skillnaden i smått eller stort. Denna kategori är öppen och behöver inte vara någon du vet är utbildad inom NLP, men tydligt agerar i linje med vad NLP är och står för.
Nominerade:
Jaeni Silasa
Motivering:
“Jag har haft förmånen att möta Jaeni både som praktikant, kollega och NLP-elev. Få personer jag mött har testats som hon, och ändå klarat att hålla målet och linjen i sina drömmar över lång tid. Idag, 8 år efter NLP-utbildningen, ser jag henne komma närmre och närmre sitt mål, genom att hela tiden ha sökt nya vägar, hittat stöd, skapat kontakter och jobbat i den riktning som lett mot hennes drömmar. Hon är verkligen en förebild i att vara flexibel och hitta nya lösningar utan att ändra målet eller ge upp en dröm.”
Filippa Dejemyr
Motivering:
“Filippa använder NLP i sin vardag som kompis. Ställer frågor , ser situationer utifrån “Disney-modellen” och är lösningsfokuserad. Hon blir nominerad för att hon är en riktig vardagshjälte.”
5. Årets NLP-teknik/tillämpning/modell/utveckling/forskning:
Något som uppmärksammats/testats/tillämpats som ger specifikt bra resultat inom temat lärande.
Denna kategori utgår i år till förmån för Lisbeth Börjesson som skulle varit en av årets talare. Lisbet finns inte längre med oss och vi tar en stund att minnas henne på årskonventet.
-
Juryns val
Juryn nominerar och utser enhälligt i denna kategori vilken alltså inte går att nominera till. En överraskning helt enkelt! Årets pristagare har valts i perspektivet sprida NLP och göra det synligt, vilket är nog så viktigt för att få ut lärandet om och av NLP. Presenteras på årskonventet.
Årets pristagare Henrik Fexeus har med sina böcker och framträdanden, på ett lätt och lekfullt sätt tagit NLP och gjort det till vardags-NLP, alltså visat hur NLP kan användas rent praktiskt. Det ger inte bara spridning av NLP:s olika metoder utan även spridning av kunskaper och lärande i hur vi fungerar och hur vi kan använda vår kommunikation på ett enkelt sätt.
“Efter att ha gått NLP Business Master Practitioner-utbildning tillsammans med Elisabeth har jag på nära håll fått se en mästare utvecklas. Hon började i ett tidigt skede sprida och tillämpa NLP på ett ändamålsenligt och framgångsrikt sätt. Redan under utbildningen var Elisabeth aktiv genom att skriva artiklar, där hon enkelt och lättillgängligt använde NLP-teorier för att förklara och resonera kring ledarskapsfrågor. Efter avslutad utbildning har hon varit fortsatt publicera artiklar på sajten samt på LinkedIn och sin egen hemsida. Hennes artiklar har rönt stor uppskattning och spridits i andra sociala medier som Facebook och Twitter. Hon har alltid lagt sig vinn om att ha ett vederhäftigt och vetenskapligt förankrat förhållningssätt och genom att använda aktuell hjärnforskning som stöd för att förklara NLP-teorier har hon vunnit respekt och skapat intresse hos målgrupper som annars kan vara svåra att nå. I sin bok Effektiv projektkommunikation: nyckeln till projektets framgång (Liber) väver hon samman mental träning och NLP och stärker metoderna och teknikerna med referenser till modern hjärnforskning på ett smidigt sätt som verkligen talar till bokens målgrupp – projektledare.
Förutom att tillämpa och sprida NLP-teorier till andra genom artiklar och böcker är Elisabeth själv ett lysande exempel på hur NLP kan användas för personlig utveckling. Hon har blivit en mästare på att hantera sina känslor och påverka sitt tillstånd och låter sig inte längre hållas tillbaka av begränsande övertygelser och värderingar. Genom att modellera flera andra framgångsrika personer har hon hittat nya sätt att utvecklas såväl personligt som yrkesmässigt.
Elisabeth är föredömlig i sitt sätt att inspirerande praktisera, tillämpa och sprida NLP.”